Ціни на газ для населення поки не зростатимуть - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ для населення поки не зростатимуть - віце-прем'єр

Казна та Політика
508
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що підвищення ціни на газ для населення в поточному опалювальному сезоні не буде.
Про це він сказав у четвер ввечері в ефірі “5 каналу”, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Тема підвищення ціни на газ для населення, безумовно, дуже дражлива і постійно обговорюється з інформаційному просторі, адже це те, що хвилює людей”, – заявив віце-прем’єр.
“Я просив би, напевно, всіх, не нагнітати ситуацію заявами (про плановане підвищення ціни на газ для населення – ред.)… Усі ми, і президент, і уряд, і я особисто, неодноразово говорили про те, що Україна в опалювальному сезоні 2017-2018 років не підвищуватиме ціни на газ – немає економічних передумов для підвищення ціни”, – сказав Розенко.
Разом з тим він зазначив, що “є велике питання до формули ціни на газ”. “Коли міністерства, які ініціювали цей процес, глибше розглянули справу, постало питання про те, що формула є некоректною, вона не відповідає реальному утворенню ціни на газ”, – сказав Розенко.
За його словами, зараз не йдеться про те, “на скільки відсотків підвищити або знизити ціну на газ. Це буде формувати ринок”.
“Зараз питання в тому, що раніше затверджена формула має бути змінена – вона несправедлива, необ’єктивна… Тому зараз переговори з МВФ відбуваються лише з тієї точки зору, яку правильну формулу нам прописати, щоб ні в кого не було запитань – ні у МВФ, ні в уряду України, і, найголовніше, щоб ця формула була зрозуміла громадянам України”, – підкреслив віце-прем’єр.
Розенко додав, що формула буде представлена до осені поточного року, можливо, раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас