Чи потрібно міняти паспорти на ID-картки і скільки це коштує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи потрібно міняти паспорти на ID-картки і скільки це коштує

Особисті фінанси
11983
У Головному управлінні Державної міграційної служби (ДМС) запевнили, що термін дії паспорта-книжки не закінчиться в 2020 році. В планах є проекти, пов’язані з повним переходом на ID-картки, кажуть в управлінні, але ніяких офіційних розпоряджень на даний момент не існує, пише Realist.
Крім того, керівники профільних міністерств не раз згадували, що повний перехід на ID-картки повинен відбутися до 2020 року. Так, ще в 2015 році голова МВС Арсен Аваков написав у Facebook, що “законом України передбачено п’ятирічний перехідний період”.
Є і суто практичні плюси: так, ID-картка дозволяє користуватися онлайн-режимом надання держпослуг. А більшу частину сервісів влада обіцяє все-таки перевести в онлайн.
Загалом головна перевага ID-картки – безпека, бо підробити її практично неможливо. Також ID-паспортом набагато зручніше користуватися, ніж паперовим, оскільки він менший за розміром і набагато більш зносостійкий. Головний мінус ID-картки — термін дії і пов’язані з ним витрати на отримання нового.
Зараз ID-картки видають безкоштовно особам, які досягли 14 років. Іншим доведеться заплатити близько 10% від суми мінімальної зарплати. Загальна вартість адміністративного збору станом на 2018 рік становить 279 грн. Отримання ID-картки за прискореною процедурою – за 10 днів – обійдеться в 366 грн.
Чи потрібно міняти паспорти на ID-картки і скільки це коштує
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас