Daimler запустить виробництво важкої електрофури eActros в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler запустить виробництво важкої електрофури eActros в 2021 році

Технології&Авто
575
Через 3 роки концерн Daimler почне серійне виробництво важкої вантажівки eActros. Фура буде транспортувати дрібні вантажі в межах міста і зможе проїхати 200 км на одному заряді, тобто майже в 3,5 рази менше, ніж електровантажівка Tesla Semi.
На щорічній прес-конференції в Штутгарті концерн Daimler показав перші фотографії електричної моделі важких вантажівок Mercedes-Benz Actros. Як і інші моделі в лінійці Actros, електровантажівки будуть важити від 18 до 25 тонн. На електротязі тягач зможе проїхати 200 км.
Вантажівку оснастять двома електродвигунами загальною потужністю 250 кВт і двома комплектами батарей ємністю 240 кВт*год – такі ж акумулятори встановлені в автобусах EvoBus. На зарядку тягача піде від 3 до 11 годин. Передаточна система eActros забезпечує колеса машини крутним моментом в 11 000 Нм, що можна порівняти з деякими моделями дизельних вантажівок.
«Вантажівки будуть використовуватися для поїздок в межах міста – для транспортування товарів і для кур’єрських служб. Запасу ходу Mercedes-Benz eActros якраз вистачить для цих цілей», – цитує главу Mercedes-Benz Trucks Стефана Бухнера Electrek.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас