Samsung розробила людиноподібного робота Saram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung розробила людиноподібного робота Saram

Технології&Авто
586
Samsung оголосила про завершення розробки ШІ-робота Saram. Передбачається, що його будуть використовувати на підприємствах для підняття важких вантажів, пише Business Korea.
Saram, що перекладається з корейського як «людина» – людиноподібний робот, оснащений штучним інтелектом. Очікується, що робот-маніпулятор буде використовуватися в основному для підйому або переміщення важких предметів на заводських складах.
Samsung займається виробництвом промислових роботів для власних заводів. Компанія планує в майбутньому розширити функціонал Saram для використання в хірургії або в домашніх умовах. Samsung зареєструвала товарний знак «Saram», але її представники стверджують, що поки ще рано говорити про комерціалізацію.
Проте, Saram – це, швидше за все, тільки початок. Судячи з усього, Samsung всерйоз вирішила увійти на ринок промислових і домашніх роботів. Джерело видання повідомило, що компанія нещодавно завершила розробку технології вертикального ходіння роботів. Вона дозволяє двоногим роботам підтримувати стабільну поставу, регулюючи кут гомілковостопного суглоба, незважаючи на зміну зовнішніх умов, таких як нахил землі.
Samsung вибрала роботів як довгостроковий дослідницький напрямок і працює над ними в багатьох організаціях, включаючи Samsung Advanced Institute of Technology і Дослідницький інститут DMC. Нещодавно Samsung NEXT, дочірній венчурний фонд, інвестував в ізраїльську робототехнічну компанію Intuition Robotics. Вона є розробником робота по догляду за людьми похилого віку ElliQ.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас