Британець купив чайник за $20 і продав за нечувану суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британець купив чайник за $20 і продав за нечувану суму

Особисті фінанси
1873
Приватний колекціонер з Великобританії продав на аукціоні фарфоровий чайник для заварювання за 800 тисяч доларів, який він раніше купив всього лише за 20 доларів.
За інформацією видання, британець купив чайник зі зламаною ручкою і без кришки на аукціоні в 2016 році. Передбачалося, що він був створений між 1766 і 1800 роками в графстві Мідлсекс.
Однак, у покупця виникли сумніви щодо походження виробу. Він показав покупку експерту-аукціоністу з фірми Woolley and Wallis. Той встановив, що чайник виготовив гончар Джон Бартлем, який переїхав до Каліфорнії з Англії в 1763 році.
Вироби Бартлема є великою рідкістю на ринку – раніше було відомо всього про шість предметів, виконаних цим гончарем. При цьому випадкова покупка британця виявилася серед них першим заварювальним чайником.
Чайник виставили на аукціон. Передбачалося, що за нього вдасться отримати близько 70 тисяч доларів. Але в підсумку він був проданий за 800 тисяч доларів. Виріб доставлять в Музей мистецтв Метрополітен в Нью-Йорку і виставлять на загальний огляд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас