У Великобританії пацієнту встановили ребра, надруковані з титану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії пацієнту встановили ребра, надруковані з титану

Технології&Авто
361
71-річний британець Пітер Маггс позбувся трьох ребер і частини грудної кістки через прогресування раку. Пухлина була настільки великою, що при операції довелося видалити частину грудної клітки. Але лікарі знайшли вихід із ситуації і надрукували відсутні кістки з титану, пише WalesOnline.
Традиційно в таких випадках використовують протези, виготовлені з цементу. Але на цей раз медикам вдалося створити більш міцну і схожу на справжню копію відсутньої ділянки грудної клітки. Лікарі змоделювали протез і замовили його 3D-друк у спеціалізованої компанії. Для того, щоб імплант був міцнішим, було вирішено зробити його з титану.
Операція пройшла успішно: Пітер Маггс тепер частково складається з титану і йде на поправку. Лікарі теж задоволені результатом. Вони відзначають, що при такому підході тривалість операції скорочується на 2 години, тому що частина приготувань проходить заздалегідь. Так, до операції була проведена комп’ютерна томографія. На основі цих сканів і був виготовлений імплант.
Лікарі також кажуть, що титановий імплант менш схильний до деформацій, пошкоджень, зрушень. Його простіше кріпити до решти кісток. Це означає, що не буде проблем і з усією грудною кліткою. Це було одним з головних побоювань: без ребер був ризик деформації внутрішніх органів. Титан допоміг уникнути цього.
3D-друк перетворюється на популярний медичний інструмент. Нещодавно австралійські лікарі провели першу в світі імплантацію надрукованого на 3D-принтері каркаса великої гомілкової кістки пацієнтові, що страждав від серйозної форми остеомієліту. Медикам також вдалося надрукувати і встановити людині таранну кістку. Південнокорейські вчені з Пхоханського університету науки і технології розробили ефективний і недорогий метод 3D-друку людської шкіри. А в Сіднеї розробили біопринтер для друку клітин серця.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас