Аваков повідомив, хто з силовиків отримає підвищену пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков повідомив, хто з силовиків отримає підвищену пенсію

Казна та Політика
1295
З 1 січня 2018 року всі категорії пенсіонерів органів Міністерства внутрішніх справ отримуватимуть підвищену пенсію.
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.
За його словами, це стосується військовослужбовців і працівників Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.
Відповідне рішення закріплене у постанові Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року № 704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб”.
Міністр зазначив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.
“Згідно з новим законом, для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. Надалі будь-яка індексація заробітної плати чинних офіцерів НГУ і НПУ, ДСНС, ДПСУ буде прив’язана до пенсій”, – сказав Аваков.
Державний секретар МВС Олексій Тахтай пояснив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати в новому, перерахованому розмірі, плюс доплата за 2016 рік.
“Щодо перерахунку пенсії відповідно до закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”, а саме: військовослужбовцям ДПСУ, НГУ, особам рядового і начальницького складу ДСНС перерахунок проводиться з 1 січня 2018 року. Пенсії будуть визначатися за рахунок посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років, визначених станом на 1 березня 2018 року”, – прокоментував він.
За словами Тахтая, з 1 січня 2018 року до виплат буде додано 50% від суми підвищення; з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – 75%, з 1 січня 2020 року буде виплачуватися 100% перерахованого розміру пенсії. Тахтай додав, що такий підхід у подальшому забезпечить гідний розмір пенсійного забезпечення працюючих військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів та інших військових формувань.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас