Луценко розповів, що Україна робитиме з "вишками Бойка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко розповів, що Україна робитиме з "вишками Бойка"

Енергетика
1881
Україна планує продати 2 бурові установки для видобутку нафти і газу на чорноморському шельфі – так звані “вишки Бойка”. Про це на брифінгу повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.
“Вишки Бойка” заарештували ще в 2015 році, але відтоді слідство у цій справі просувалося досить повільно. Тепер же Луценко заявив, що Генпрокуратура отримала рішення суду, в якому сказано про арешт бурових установок та їх передачу Агентству конфіскованих активів.
“Звичайно, вони знаходяться в даний час на тимчасово окупованій території Криму, проте це не заважає юридично продати їх будь-якому бажаючому суб’єкту”, – зазначив Луценко.
За словами генерального прокурора, потенційний покупець бурових установок може спробувати повернути їх у власність або вимагати кошти за їх вилучення у законного власника з керівництва окупаційної влади півострова або Російської Федерації.
“Такі прецеденти у світовій судовій та арбітражній практиці існують, і ми теж підемо цим шляхом”, – пояснив Луценко.
Також генпрокурор зазначив, що факт арешту вишок і продовження слідства у цій справі не завадить Агентству з управління конфіскованими активами розпоряджатися буровими установками. В перспективі їх можна продати сумлінним видобувачам.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас