Російський капітал іде з української економіки - Ваврищук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський капітал іде з української економіки - Ваврищук

Фондовий ринок
2033
Директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук розповів про те, як будуть іти російські банки з України. Цей процес буде відбуватися поступово.
На думку Ваврищука, вихід «дочок» російських банків буде відбуватися шляхом стискання балансів і закриття відділень. Це питання часу, оскільки створюються умови для цього, вважає директор департаменту НБУ, передає Укрмедіа.
Яскравим прикладом такого процесу є ВТБ Банк, який з 21 лютого припинив обслуговувати картки Visa, а керівництво заявило, що до літа 2018 року банк закриє всі відділення в Україні.
Присутність російського капіталу в банківському секторі України скорочується з моменту введення санкцій (березень 2017 року). На даний момент вже отримав українське правління VS Банк, який раніше належав російському Сбербанку. Він був проданий групі “ТАС” Сергія Тігіпка.
Нагадаємо, що обмеження на діяльність банків з російським капіталом були введені ще в березні 2017 року. Вони стосувалися таких банків, як Сбербанк, VS Банк, Промінвестбанк, ВТБ Банк, БМ Банк. Зокрема, їм заборонили виводити капітал за межі України на користь пов’язаних осіб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас