Банк Англії готується до подальшого підйому ставок - Карні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії готується до подальшого підйому ставок - Карні

Світ
277
Банк Англії готується до подальшого підвищення процентних ставок, підтвердив глава британського ЦБ Марк Карні, виступаючи в казначейському комітеті парламенту Великобританії в середу.
У своєму виступі він повторив формулювання, озвучене раніше в цьому місяці в інфляційному прогнозі Банку Англії.
Комітет з кредитно-грошової політики (MPC) вважає, що ставки почнуть зростати раніше, ніж очікувалося, і швидшими темпами, ніж передбачалося раніше, сказав М.Карні.
Глава Банку Англії підкреслив, що підйом ставок буде обмеженим і поступовим: він очікує “більше трьох підвищень ставок протягом наступних кількох років”.
При цьому, за словами М.Карні, ринкові очікування щодо ставок в цілому рухаються відповідно до економічних даних.
“Фінансові ринки почали рухатися відповідно до базових економічних даних”, і це означає, що вони можуть краще передбачати дії центробанку, заявив М.Карні.
Він підкреслив, що дії Банку Англії в плані кредитно-грошової політики будуть залежати від економічної статистики.
Як повідомлялося, британський центробанк в листопаді 2017 року підвищив базову процентну ставку вперше за 10 років – на 0,25 процентного пункту, до 0,5% річних, і відтоді зберігає її на цьому рівні.
В даний час фінансові ринки оцінюють ймовірність підйому ставки Банком Англії в травні 2018 року більш ніж в 50%, пише газета Financial Times. За даними Bloomberg, така можливість оцінюється ринком в 81%.
Головний економіст британського ЦБ Енді Хелдейн підтримав М.Карні, заявивши в письмовому зверненні до парламенту, що він з більшою ймовірністю буде голосувати за підвищення ставки, якщо “економічне зростання продовжить триматися близько рівня минулого року” при збереженні підвищуючого руху в плані споживчих цін і зарплат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас