Toyota в 20 разів здешевила магніти для двигунів електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota в 20 разів здешевила магніти для двигунів електромобілів

Технології&Авто
7950
Таке значне зниження вартості відбулося через те, що в нових магнітах використовується на 50% менше рідкоземельних металів. Зменшення вартості магнітів має знизити і ціни на двигуни, зробивши електромобілі доступнішими, пише Engadget.
Кількість доступних для промисловості рідкоземельних металів стабільно знижується. А позаяк вони є основним компонентом електродвигунів, це може викликати проблеми на зростаючому ринку електромобілів. Попит тільки почав набирати темпи, а експерти вже заявляють про можливий дефіцит рідкоземельної сировини.
Toyota не змогла придумати, як обійтися без цих металів взагалі, але розробила спосіб, як використовувати їх в два рази менше. Повідомляється, що дослідники компанії створили нові магніти для електродвигунів. У них використовуються матеріали, які можна купити в 20 разів дешевше від неодиму, що використовується сьогодні.
Представники компанії пояснюють, що намагаються застрахуватися від нестачі неодиму. Вони нагадують, що індустрія вже стикається з проблемами при його купівлі. Торік був прийнятий закон про заборону нелегального видобутку неодиму в Китаї, який має в своєму розпорядженні 80% світових запасів цього металу. Після чого ціни на неодим всього за місяць збільшилися на 30%. Toyota попереджає, що довго чекати наслідків нестачі не доведеться – ціни вже ростуть. Сама ж компанія планує до 2030 року випускати 5,5 млн електромобілів на рік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас