Nokia запускає платформу для розумних міст і IoT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia запускає платформу для розумних міст і IoT

Технології&Авто
281
Nokia представила низку технологій для управління «розумним» містом. Серед них алгоритми контролю споживання ресурсів, системи управління відеоспостереженням, парковками і IoT-пристроями, розсипаними по місту, пише Zdnet.
Платформа створюється як універсальний засіб для управління всіма системами розумного міста. При цьому важливо, що Nokia націлена на об’єднання пристроїв різних виробників. Сьогодні такі вендори як Cisco, Huawei, Verizon прагнуть в сферу розумних міст. За оцінками IDC, до 2021 року міста витратять $135 млрд на подібні технології.
Nokia вважає, що об’єднання всіх систем на одній платформі – одна з найефективніших форм управління містом. З її допомогою місто стане не тільки економити, але і більше заробляти. Так, наприклад, відбувається в Барселоні, де влада збільшила прибуток з парковок за рахунок впровадження інтелектуальної системи контролю.
У компанії кажуть, що інтелектуальне місто не обмежується освітленням і парковками. При правильному дизайні та налаштуванні системи вона зможе контролювати рівень забруднення, стежити за законністю будівельних робіт у місті, знизить рівень злочинності. А чим раніше буде встановлена ​​система розумного міста, тим швидше вона окупиться.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас