Україна може виконати ключові умови МВФ в квітні цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може виконати ключові умови МВФ в квітні цього року

Казна та Політика
645
Україна може виконати умови в рамках програми фінансування від Міжнародного валютного фонду в квітні цього року.
Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
Міністр пояснив, що на сьогоднішній день, основними вимогами фонду є створення Антикорупційного суду і реформування енергетичного сектора економіки України. “Потрібно ще допрацювати щодо двох ключових питань: щодо енергетичної реформи, а також Антикорупційного суду… Я говорив, що в квітні ми можемо виконати умови… Для нас ключове – це знайти спільну позицію з МВФ”, – підкреслив Данилюк.
Він також розповів про результати візиту групи експертів фонду і нагадав про терміни закінчення програми фінансування. “Минулого тижня була технічна місія, яка працювала щодо кількох неврегульованих питань…
Зараз робота триває, тобто, місія вже повернулася до Вашингтона, і ми продовжуємо працювати над цими питаннями, тобто, нам дійсно допоміг цей візит просунутися, але нагадую, що програма завершується в квітні наступного року, тобто, залишається більше року і наше прагнення – успішно завершити цю програму, до слова, вперше в історії України”, – заявив Данилюк. Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд наполягає на невідкладному розгляді Верховною Радою України законопроекту про антикорупційний суд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас