ЄС готовий частково профінансувати покращення української інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий частково профінансувати покращення української інфраструктури

Казна та Політика
419
Інституції ЄС готові здійснювати фінансування інфраструктурних проектів, які спрямовані на зближення українських транспортних коридорів з європейськими.
Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян на спільному брифінгу з гендиректором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм, передає ЦТС.
Зокрема, в Єврокомісії заявили, що готові співфінансувати будівництво автомагістралі Одеса-Гданськ і залізниці з колією європейського стандарту 1435 мм зі Львова до західного кордону, а також ділянки євроколії до Мукачева.
“Ми дізналися, що один з фінансових інструментів Європейського Союзу готовий фінансувати частину Go Highway, нашого проекту, який з’єднає Балтику і Чорне море. Також розглядається можливість співфінансування євроколії”, – поінформував Омелян.
Міністр зазначив, що з приводу обсягів співфінансування переговори з ЄС ще тривають.
“На цьому етапі ми говоримо про з’єднання євроколією Львова з кордоном Польщі. Також є перспектива євроколії, яка з’єднає Будапешт з Мукачевим. Ми сподіваємося, що ці проекти зможемо розпочати, а, можливо, у випадку Мукачева, і завершити в цьому році”, – зазначив Омелян щодо залізниці.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас