НАБУ завело нову справу на Насірова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ завело нову справу на Насірова

Казна та Політика
846
Національне антикорупційне бюро завело справу про хабар на звільненого главу ДФС Романа Насірова і перевіряє його рахунок у латвійському банку. Детектив НАБУ повідомив про розслідування кримінального провадження про отримання хабара. Про це йдеться в рішенні Солом’янського суду міста Києва.
В ході розслідування з’ясувалося, що Насіров фактично контролює компанію RN Group Limited, зареєстровану на Британських Віргінських островах.
Повідомляється, що Насіров як директор RN Group Limited (покупець), підписав договір з українською компанією – ТОВ «Укрзернопром Агро» (продавець) з купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Укрзернопром-Іванків» в розмірі 99%.
Також стало відомо про те, що станом на початок жовтня минулого року кінцевим бенефіціарним власником компанії RN Group Limited є рідний брат Насірова – Євген.
На думку детективів, Насіров міг отримувати гроші на рахунки компанії RN Group Limited (BVI) через компанію UAI-Trade SA (Швейцарія) за сприяння в отриманні відшкодування ПДВ ТОВ «Українські аграрні інвестиції». Так, згідно з відомостями АСМО «Інспектор» ТОВ «Українські аграрні інвестиції» у 2015 році здійснювало експорт зерна пов’язаній компанії UAI-Trade SA.
UAI-Trade SA має банківський рахунок у банківській установі Rietumu Banka (Латвія).
З цієї причини НАБУ хоче отримати інформацію з латвійського банку щодо джерел надходження і подальшого руху коштів, отриманих UAI-Trade SA на вказаний рахунок, щодо осіб, уповноважених розпоряджатися коштами на рахунку UAI-Trade SA, щодо бенефіціарних власників UAI-Trade SA, істинних одержувачів доходу зазначеної компанії.

Довідка Finance.ua

  • Відсторонений голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров підозрюється в зловживанні службовим становищем і розкраданні державних коштів в сумі понад 2 млрд. грн.
  • Після вручення Насірову повідомлення про підозру лікарі діагностували у нього інфаркт міокарда. Пізніше Насіров спростував слова медиків про те, що у нього був інфаркт.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас