Alibaba розробила ШІ-систему моніторингу за свинями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba розробила ШІ-систему моніторингу за свинями

Фондовий ринок
391
Технологія машинного зору дозволить вести автоматичний облік багатомільйонного поголів’я свиней, орієнтуючись на їхні клейма з ID. А система розпізнавання голосу зможе вчасно розпізнати хвороби по звуку кашлю і запобігти епідемії, пише The Verge.
Сьогодні в Піднебесній вирощують половину світового поголів’я – 700 млн свиней. Тепер, щоб краще справлятися з цією «свинячою ордою», китайські фермери будуть використовувати штучний інтелект.
Китайський ІТ-гігант Alibaba підписав контракт з виробниками свиней Dekon Group і корми для худоби Tequ Group на розробку і впровадження ШІ-системи, яка дозволить стежити за багатомільйонним поголів’ям. Зараз для цього використовують радіочастотну ідентифікацію – у кожної свині в вусі є RFID-мітка. Це надійний, але дуже трудомісткий спосіб, адже і встановлювати датчики, і відстежувати їх потрібно в індивідуальному порядку.
Угода з Alibaba вартістю в кілька мільйонів доларів передбачає заміну радіочастотної ідентифікації на технологію машинного зору. Ідея в тому, щоб відстежувати свиней за допомогою камер, які будуть вести облік худоби, орієнтуючись на клейма з ID на їхніх спинах. Спочатку система буде тільки перераховувати свиней і поросят, але згодом Alibaba збирається її вдосконалити і запропонувати більш комплексні рішення.
Наприклад, ШІ буде аналізувати показання інфрачервоних датчиків і співвідносити їх з руховою активністю свиней, і на цій підставі робити висновки про їх здоров’я і самопочуття. Система розпізнавання голосу буде ще більш просунутою. Наприклад, ШІ по вереску поросяти зможе визначити, що його випадково придавила велика свиня (це допоможе запобігти передчасній смерті 3% поросят щорічно). А якщо система вчасно засіче кашель в стаді, це дозволить уникнути епідемії.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас