МЕРТ виступає за поширення формульного ціноутворення при державних закупівлях нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ виступає за поширення формульного ціноутворення при державних закупівлях нафтопродуктів

Енергетика
63
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) виступає за поширення формульного ціноутворення при державних закупівлях нафтопродуктів, повідомляє прес-служба “Нафтогазової асоціації України” (НАУ) з посиланням на першого заступника голови міністерства Максима Нефьодова.
“Раніше ціну після аукціону можна було змінити шляхом підписання додаткових угод, однак це часто породжувало корупційні ризики, особливо коли справа доходила до підтвердження зміни світових цін. Тепер механізм єдиний – порахувати за формулою і ніяких тобі подвійних трактувань. Тому МЕРТ виступає за поширення практики прозорого формульного ціноутворення при державних закупівлях нафтопродуктів”, – цитує його прес-служба НАУ за підсумками тематичного “круглого столу”.
У прес-службі нагадують, що “Укрзалізниця” 12 лютого вперше підписала контракти на поставку нафтопродуктів за формульним принципом. При такому підході переможець тендеру фіксує свою націнку, а кінцева ціна нафтопродуктів прораховується з урахуванням поточних котирувань Platts, курсу валют і цієї націнки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас