Всесвітня продовольча програма переходить на блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітня продовольча програма переходить на блокчейн

Фінтех і Картки
469
Використання блокчейну вже дозволило економити по $150. 000 на місяць на банківських комісіях при трансфері грошей для забезпечення продовольством сирійських біженців в Йорданії, пише Bloomberg.
Міжнародні чиновники хочуть уникнути банківських комісій за валютні операції, використовуючи для цього блокчейн. Тому Всесвітня продовольча програма (підрозділ ООН, яке допомагає забезпечити продуктами харчування 100 млн осіб в 80 країнах) розширює власну систему блокчейн-платежів. За словами її керівника Роберта Оппа, відмова від банківських транзакцій на користь розподіленого реєстру на основі платформи Ethereum дозволить заощадити мільйони доларів.
ВПП вперше почала використовувати блокчейн в 2016 році, і в даний час тестує систему для забезпечення продовольством 100 000 сирійських біженців в Йорданії. Тільки в цьому конкретному випадку відмова від банківських комісій дозволяє економити $150. 000 на місяць і виключити 98% банківських зборів, пов’язаних з міжнародними переказами. Щорічно ООН витрачає $1,4 млрд на продовольчі програми і розробки в галузі цифрових технологій. Створення власної фінансової інфраструктури зможе зробити ВПП ефективнішим.
На відміну від криптовалют, які багато хто вважає ненадійними і недовговічними, блокчейн завойовує все більшу популярність у всіх сферах. Він дозволяє переказувати гроші без комісії, реєструвати угоди купівлі-продажу та навіть підраховувати голоси на виборах. Технологія Ethereum дає користувачам можливість випускати токени, які згодом можна адаптувати під конкретні потреби.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас