Названо ризики для України із запуском "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо ризики для України із запуском "Північного потоку-2"

Енергетика
1006
Незважаючи на холодні відносин Росії із Заходом та ЄС, реалізація проекту “Північний потік-2” триває. Його метою є припинення транзиту газу українським маршрутом і посилення позицій “Газпрому” в Центральній та Східній Європі.
Таку думку висловила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості.
“Ризики є і для України, і для безпеки поставок в Європу: після запуску “Північного потоку-2” наша країна припинить бути транзитером, а весь російський газ буде проходити виключно магістралями, які контролює “Газпром”. Зокрема, це майбутні гілки газопроводів “Північний потік” і “Турецький потік”, а також вже діючі Ямал — Європа і “Блакитний потік”. Таким чином, практично весь газ, який поставляється зі сходу в Європу, буде повністю підконтрольний Росії. Ось яка залежність”, — прокоментувала Бойко.
За її словами, українська сторона перебуває у безперервному діалозі з міжнародними партнерами.
“Ми говоримо про загрозу цього проекту, інформуємо про майбутні загрози і втрати, яких зазнає Україна від реалізації цього російського геополітичного проекту”, — зауважила вона.
Бойко підкреслила, що українська влада буде підтримувати лише ті регіональні ініціативи, які спрямовані на диверсифікацію і безпеку поставок енергетичних ресурсів в окремі країни та регіон в цілому.
Одним з важливих моментів Бойко вважає інформування партнерів про те, що Україна завжди була і залишається надійним транзитером газу і надалі сумлінно виконуватиме цю функцію, гарантуючи безпеку поставок зарубіжним споживачам.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас