Знайдено спосіб заряджати смартфон за допомогою повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено спосіб заряджати смартфон за допомогою повітря

Технології&Авто
1180
Група винахідників з Массачусетського технологічного інституту знайшла спосіб заряджати батарею смартфона за допомогою повітря.
Вчені стверджують, що створена ними технологія дозволяє підтримувати роботу електронних пристроїв у працюючому стані протягом багатьох років, повідомляє «akket.com».
Підзарядка батареї смартфона дійсно може відбуватися за допомогою повітря завдяки пристрою, створеному командою MIT. Він виробляє енергію за рахунок температурних коливань при зміні дня і ночі. Це явище називається тепловим резонансом, а використане поєднання матеріалів дозволяє добитися високої ефективності теплопровідності і потужності.
Вчені створили перший невеликий зразок такого пристрою, який виробляє 1,3 мілівата енергії. Цього недостатньо для підзарядки смартфонів або планшетів, проте такої кількості енергії вистачає для забезпечення роботи невеликих датчиків або систем зв’язку. Найближчим часом винахідники планують зібрати більшу версію свого пристрою, яка зможе заряджати смартфони та інші гаджети за допомогою повітря.
Новий винахід дозволяє на довгі роки забути про необхідність заряджати електронні пристрої. У новинки може бути безліч найрізноманітніших застосувань, аж до забезпечення електроенергією тих регіонів Землі, жителі яких відчувають її брак.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас