Фінський провайдер обіцяє запустити мережу 5G в Турку в кінці травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінський провайдер обіцяє запустити мережу 5G в Турку в кінці травня

Світ
549
5G продовжує поширення світом. Слідом за Іспанією і Японією в чергу на впровадження технології стала Фінляндія. Місцевий оператор зв’язку Elisa пообіцяв запустити мережу нового стандарту вже до кінця травня, передає VentureBeat.
Турку – найстаріше місто Фінляндії, але одним з перших може стати по-справжньому «розумним». Представники Elisa кажуть, що запуск 5G стане основою для створення розумного міста і впровадження різних технологічних ініціатив: від автономного транспорту до розумного освітлення та контролю за витратою води.
Як і інші оператори, Elisa стикається з низкою проблем. Так, компанія не отримала ліцензії на потрібний для 5G діапазони частот. Проте оператор уже встановлює обладнання. Повідомляється, як тільки сертифікати будуть отримані, обладнання почне працювати в форматі 5G. Зараз же нове обладнання просто прискорює роботу пристроїв за стандартом 4G. Відтак, жителі вже отримують переваги.
До цього Elisa тестувала 5G спільно з Huawei. Випробування проходили в Гельсінкі на частоті 3,5 ГГц. Компаніям вдалося розвинути швидкість 1,4 Гбіт/с. Випробування успішно пройшли на YouTube і Skype, на запуск комп’ютерних ігор. Через новий канал вдалося успішно, без затримок і перешкод, передати потокове VR-відео з рок-концерту. Але поки частота 3,5 ГГц видана тільки для тестів.
Практично у всіх технологічно розвинених країнах проходять випробування 5G. Так, технологія випробовується в Ванкувері. Там канадський оператор також співпрацює з китайською Huawei. В Японії Nokia пообіцяла запустити 5G до Олімпіади 2020 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас