Українська економіка зростає недостатньо - CБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська економіка зростає недостатньо - CБ

Казна та Політика
595
Після шокового періоду, спровокованого втратою частини території і конфліктом на сході, українська економіка почала зростати, але недостатньо.
Про це в інтерв’ю для ZN.UA заявив віце-президент Світового банку Сиріл Муллер.
За його словами, зараз всі міжнародні партнери, які допомагають Україні подолати складний період, працюють над тим, щоб зростання економіки прискорилося.
“Це одне з наших ключових завдань. Ми повинні поглибити розпочаті в країні перетворення, щоб темпи розвитку економіки зросли, і стабілізація була помітною не тільки на макрорівні, але й на рівні звичайних громадян, щоб вони відчули, що їхнє життя покращилося. Тому зараз актуальним є питання поглиблення економічних змін”, – зазначив представник СБ.
На його думку, є ключові реформи, які повинні бути першочерговими для уряду. По-перше, мова йде про завершення трансформації енергетичного сектора. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектора. Звичайно, тут найбільш актуальне зараз питання – реформування державних банків. По-третє, одним з рушіїв економічного зростання повинен стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.
“Україна має дуже важливий актив – значні запаси родючої землі. Ми вважаємо, що сьогодні в світі існує величезний попит на сільськогосподарську продукцію, зокрема продукти харчування. Україна може стати одним зі світових лідерів на цьому ринку”, – підкреслив Муллер.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас