Фінрегулятор Швейцарії підтримує розвиток ринку ICO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінрегулятор Швейцарії підтримує розвиток ринку ICO

Фінтех і Картки
303
Фінансовий регулятор Швейцарії (Financial Market Supervisory Authority, FINMA) виступив проти глобальної тенденції до посилення регулювання сфери криптовалют, опублікувавши рекомендації для місцевих стартапів, які планують проведення ICO (Initial Coin Offering).
FINMA, сподіваючись підтримати ринок ICO і сприяти розвитку проектів на основі технології блокчейн, розраховує, що його рекомендації дозволять компаніям чітко розуміти, в яких випадках на них може поширюватися дія законів, що стосуються відмивання грошей, а також ринку цінних паперів, пише газета Financial Times.
Регулятори по всьому світу скептично оцінюють ринки криптовалют, в Китаї та Південній Кореї вже діє заборона на ICO.
Однак швейцарська влада бачить хороші можливості для економіки у розвитку цього сектору. Міністр економіки Швейцарії Йоханн Шнайдер-Амман в січні заявив, що Швейцарія хотіла б бути “крипто-державою”.
Згідно з даними PwC, 4 з 10 найбільших ICO, що готуються, обрали Швейцарію своєю базою.
Регулятор виділяє три категорії ICO. Перша з них – ICO, токени яких використовуються як платіжний засіб. У разі розміщення подібних токенів стартапам доведеться виконувати регулятивні вимоги, що стосуються протидії відмиванню грошей. Такі токени не будуть вважатися цінними паперами, і відповідно, законодавство на ринку цінних паперів їх не стосуватиметься.
Друга категорія – ICO, в рамках яких розміщуються токени, що надають їх власникам права доступу до будь-яких додатків або сервісів. Ці токени також не будуть вважатися цінними паперами.
Третій вид ICO, токени яких вже будуть вважатися цінними паперами, передбачає виплати їх власникам дивідендів, процентів або надання прав участі у грошових потоках. Ці токени будуть об’єктом суворого регулювання, передбаченого для ринку цінних паперів, відзначають в FINMA.
FINMA отримала понад 100 запитів на надання рекомендацій для компаній, що планують ICO.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас