Меркель заявила, що будівництво "Північного потоку-2" не загрожує енергетичній безпеці Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель заявила, що будівництво "Північного потоку-2" не загрожує енергетичній безпеці Європи

1159
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким заявила, що будівництво газопроводу з Росії до Німеччини “Північний потік-2” не ставить під загрозу диверсифікацію газопостачання Європи. Про це повідомляє Deutsche Welle.
Зазначається, що ФРН розглядає даний газопровід виключно як бізнес-проект, за допомогою якого російський газ буде доставлятися по дну Балтійського моря до Німеччини.
За словами канцлера, в польському Свіноуйсьце(місто в Західнопоморському воєводстві Польщі, – Ред.) побудований новий термінал скрапленого газу.
У свою чергу, прем’єр-міністр Польщі наголосив, що в результаті будівництва газопроводу “буде підірвана роль України як транзитної країни для російського газу”.
“Варшава хоче, щоб Єврокомісія звернула на це увагу і прописала ситуацію з російсько-німецьким газопроводом в Третьому енергопакеті ЄС, надісланому на забезпечення рівної конкуренції і безпеки поставок на газовому ринку Євросоюзу”, – йдеться у заяві.
Нагадаємо, 15 лютого прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що російський газопровід “Північний потік-2” створить напругу, яка може призвести до великої російсько-української війни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас