Black Rock пророкує майбутнє економіки за допомогою великих даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Black Rock пророкує майбутнє економіки за допомогою великих даних

Технології&Авто
1045
Навіть економісти з великим досвідом не завжди можуть передбачити зміни на світовому ринку. Найбільша інвестиційна компанія BlackRock вирішила усунути невизначеність за допомогою великих баз даних. Нова система Macro GPS враховує не тільки економічні показники, але і дані з супутникових знімків, особливості дорожнього руху і навіть граматичні конструкції в промовах лідерів великих компаній.
Найбільша інвестиційна компанія BlackRock, в управлінні якої перебувають активи на суму понад $6 трлн, збирається змінити звичний формат фінансової аналітики. Новий інструмент компанії — Macro GPS — збирає великі дані і допомагає передбачити економічні тренди за три місяці до їх виникнення.
Система від BlackRock враховує десятки різних факторів. Рівень зайнятості і безробіття, тональність висловлювань голів компаній і регуляторів, дані опитувань — вся ця інформація допомагає скласти приблизний «портрет» економічних змін на найближчі місяці. Аналітики Macro GPS покладаються на моделі, розроблені провідними центробанками, вченими і фінансовими організаціями.
Але, як пише Business Insider, масиву економічних відомостей компанії виявилося недостатньо. «Ми часто отримували суперечливі сигнали. Було неясно, що важливіше — традиційні аналітичні індикатори або наші власні знахідки на основі великих даних. У результаті ми об’єднали одне з іншим», — розповів голова економічних та ринкових досліджень BlackRock Джин Бойвин. В результаті BlackRock стала, наприклад, аналізувати виступи керівників найбільших компаній. Система враховує, який граматичний час у своїх промовах використовують лідери бізнесу — майбутній чи минулий — і на основі цього визначає їх інвестиційні плани.
Також Macro GPS збирає фотографії з супутників і патерни дорожнього руху. Вимірюючи величину тіні від будівель на знімках, компанія може визначити, як просувається будівництво об’єктів в Китаї чи іншій країні.
Перехід до аналітики великих даних не віщує нічого доброго співробітникам інвестиційної компанії. Навесні минулого року BlackRock звільнила 40% персоналу в рамках «кардинальної зміни стратегії», яка передбачає перехід до використання штучного інтелекту і аналізу великих даних для підбору портфелів цінних паперів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас