Українські хакери вкрали криптовалюту на 50 мільйонів доларів – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські хакери вкрали криптовалюту на 50 мільйонів доларів – ЗМІ

Фінтех і Картки
2022
Поки правоохоронці борються з відмиванням грошей через біткойни, група кіберзлочинців, яка базується в Україні, вкрала у інвесторів криптовалюти на 50 мільйонів доларів. Про це йдеться в розслідуванні Cisco Talos, пише Сьогодні.
За даними блогу, хакерська атака почалася ще в лютому 2017 року. Кіберзлочинці використовували фішингові сайти, які були схожі на реальний Bitcoin-гаманець. Для просування підроблених ресурсів шахраї використовували сервіс контекстної реклами.
Користувач вводить в пошуковику слова blockchain (блокчейн) або bitcoin wallet (биткоин-гаманець) і фейкові сайти показувалися в AdWords перед пошуковою видачею.
Після того, як людина переходила за посиланням, її перенаправляли на сайт, який працював на мові його регіону, де у користувачів крали особисті дані гаманця.
“Криптовалютний фішинг став прибутковим видом атак на користувачів по всьому світу. Фішери значно покращують свої технічні методи, щоб обдурити жертв”, – резюмували в Cisco.
Нагадаємо, на початку 2018 року в Японії сталася одна з наймасштабніших операцій з розкрадання криптоактивів з моменту їх появи – хакери викрали криптовалюту на 400 млн доларів.
За інформацією ЗМІ, щорічно шахраї заробляють мінімум 200 мільйонів доларів, викрадаючи біткойни та інші криптовалюти. А за даними Європолу, близько 3-4% зі 100 млрд фунтів стерлінгів незаконних надходжень у Європу відмиваються за допомогою криптовалюти. І кількість подібного шахрайства стрімко зростає.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас