SEC заборонила продаж Чиказької біржі групі інвесторів, до якої входять китайці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC заборонила продаж Чиказької біржі групі інвесторів, до якої входять китайці

Фондовий ринок
162
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) заблокувала продаж Чиказької фондової біржі (CHX) групі інвесторів, яка включала представників Китаю.
Таким чином завершилася дворічна боротьба за угоду, що викликала заперечення з боку деяких членів Конгресу США, повідомляє The Wall Street Journal.
Керівництво SEC проголосувало проти угоди через півроку після того, як співробітники комісії рекомендували затвердити її. Розгляд даної угоди став незвичайним прецедентом для SEC, якій довелося вибирати, кому буде дозволено керувати американською фондовою біржею – навіть тією, на яку припадає лише близько 1% загальнокраїнного обсягу операцій з акціями, зазначається в статті.
Критики даної угоди, в тому числі законодавці обох партій, вважають, що продаж китайській компанії мажоритарного пакета американської фондової біржі створить лазівку для уряду КНР, яка дозволить впливати на фінансову інфраструктуру США.
CHX Holdings Inc., компанія-оператор біржі, неодноразово заявляла, що китайський уряд не бере участі в угоді, але політична боротьба спонукала двох китайських інвесторів, які спочатку планували взяти участь в угоді, відмовитися від своїх намірів у жовтні.
Представники біржі відмовилися від коментарів. За американськими законами, CHX може оскаржити рішення SEC у федеральному апеляційному суді. Також біржа може подати нову заявку в комісію зі зміненим складом передбачуваних інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас