Eviation обіцяє випустити електролітак до 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eviation обіцяє випустити електролітак до 2021 року

Технології&Авто
359
Ізраїльська компанія Eviation готує до випуску легкий дев’ятимісний електролітак Alice, порівнянний за розмірами з «Сессна-208». Повітряне судно зможе літати на відстані до 1200 км і буде коштувати близько $2 млн. Прототип Alice вперше покажуть в середині 2019 року на авіасалоні в Ле-Бурже, а в продаж літак надійде вже через 3 роки.
Компанія Eviation приступить до створення електролітака відразу після укладення договору з постачальником акумуляторів. Як повідомляє Reuters, постачати батареї для повітряного судна буде південнокорейська компанія Kokam.
Першим проектом компанії стане невеликий бізнес-джет Alice з дальністю польоту 1200 км. Літак буде оснащений 9400 елементами живлення, встановленими по всьому периметру повітряного судна, у тому числі у стелі і в підлозі салону, а також в крилах.
Eviation обрала партнером Kokam — невелику і не дуже відому компанію, бо вона може випускати батареї за індивідуальним замовленням невеликими партіями. «Якщо б я звернувся до Samsung, Panasonic, LG Chem або Tesla і замовив у них елементи живлення різних розмірів, вони би просто посміялися. Тому що ми замовляємо не таку велику кількість акумуляторів, щоб розробляти їх для нас індивідуально», — пояснив голова компанії Омер Бар-Йохай.
За розміром і вартістю Alice можна порівняти з «Сессна-208». Очікується, що дев’ятимісний електролітак буде коштувати близько $2 млн, але, за словами Бар-Йохая, власники судна заощадять на паливі і на витратах на експлуатацію.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас