Huawei проведе випробування 5G у Ванкувері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei проведе випробування 5G у Ванкувері

Фондовий ринок
260
Провідний китайський виробник смартфонів Huawei разом з канадським провайдером інтернет-послуг Telus проведе міські випробування технології WttX 5G (бездротового зв’язку до точки Х) у Ванкувері.
Випробування, які почалися в грудні, раніше проходили в лабораторії компаній, а тепер вперше перемістяться на вулиці. Huawei протестує стандарт 5G, а також частоту 28 ГГц mmWave і антени Massive MIMO. За словами компанії, їм вдалося досягти швидкості завантаження понад 2 Гбіт/с для окремого користувача.
«Ці випробування свідчать про безперервний рух до запуску 5G; коли ми змоделюємо як підключення будинків, так і зону обслуговування мереж, ми побачимо, коли 5G зможе стати в найближчому майбутньому комерційно доступною технологією», — говорить технічний директор Telus Ібрагім Гедеон.
І Канада, і США беруть участь в перегонах щодо якнайшвидшого запуску бездротового 5G, який повинен замінити широкосмугові кабелі. Verizon планує почати надавати ці послуги в кількох містах Сполучених Штатів вже в цьому році і використовувати власне, нестандартне обладнання. На відміну від нього, Huawei заявляє, що її пристрої 5G будуть сумісні зі стандартом 3GPP, але поки що масштаби випробувань у китайської компанії поступаються американському конкурентові. Раніше Telus заявляла, що збирається підготувати все необхідне до комерційного запуску 5G в 2020. Жителі Ванкувера отримають доступ до деяких функцій 5G раніше, пише Venture Beat.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас