Ізраїльський стартап розробив захист від розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїльський стартап розробив захист від розпізнавання облич

Технології&Авто
776
Стартап DID, який базується в Тель-Авіві, розробив захисний алгоритм від систем розпізнавання облич. Він непомітно змінює окремі риси обличчя на фотографіях таким чином, що їх неможливо буде зіставити з іменем власника і іншими його зображеннями, пише Reuters.
Сьогодні алгоритми розпізнавання облич, використовувані Facebook, Google, Tencent і іншими ІТ-компаніями, можуть знайти всі викладені в мережі цифрові зображення окремої людини і розпізнати її на нових фото і навіть відео. Щоб захиститися від цього, ізраїльський стартап придумав дещо змінювати фотографії перед публікацією. За їх словами, система працює дуже ефективно.
Ця ідея виникла десять років тому, коли два засновники компанії здійснили поїздку в Південну Америку після служби в ізраїльській армії. Друзі хотіли розміщувати фотографії з подорожі в інтернеті, але військове начальство застерегло їх від публікації через небезпеку розпізнавання. Вони почали шукати спосіб поділитися фотографіями, захистивши свою особистість, і рік тому заснували компанію.
Для захисту особистості вже створили окуляри, які особливим чином відбивають світло, щоб обдурити камери, але в цілому мало що можна зробити, щоб уникнути ідентифікації.
Алгоритм DID ледь помітно змінює ваші фотографії таким чином, що системи розпізнавання не можуть їх виявити. Зміни помітні, тільки якщо поставити дві фотографії поруч, але при цьому нове зображення виглядає природно.
Запуск продукту запланований на кінець травня, коли набуде чинності новий європейський закон про захист даних (GDPR), який дасть людям більше контролю над своєю онлайн-інформацією і пошириться на всі організації, які ведуть бізнес в Європі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас