Влада США хоче зробити SpaceX глобальним інтернет-провайдером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США хоче зробити SpaceX глобальним інтернет-провайдером

Технології&Авто
696
Голова Федеральної комісії зі зв’язку США Аджит Пай пропонує видати SpaceX дозвіл на надання послуг високошвидкісного доступу в інтернет за допомогою групи низькоорбітальних супутників.
Компанія Ілона Маска планує використовувати нові супутникові технології, які поки що не застосовують інші провайдери. Пай сподівається, що SpaceX забезпечить інтернетом жителів найвіддаленіших районів США і вирішить проблему цифрової нерівності в країні, а також перетвориться на глобального інтернет-провайдера.
В цю суботу, 17 лютого, SpaceX відправить на орбіту перші тестові супутники для роздачі інтернету Microsat 2a і 2b. У наступні роки компанія Маска планує вивести на орбіту «сузір’я» з більш ніж 11 000 супутників. До 2027 року проект Starlink повинен забезпечити повне покриття інтернетом всієї поверхні Землі.
Майбутній запуск вже затверджено — Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) видала SpaceX дозвіл на виведення супутників на орбіту. Однак голова FCC Аджит Пай пропонує колегам піти далі і видати SpaceX дозвіл на надання послуг широкосмугового доступу в інтернет з використанням нових супутникових технологій. Заявку на запуск цього сервісу компанія Маска подала ще в 2016 році.
У своєму мікроблозі в Twitter Пай опублікував заяву, в якій пояснив переваги нової системи від SpaceX. За словами голови FCC, уряду необхідно використовувати інноваційні технології, щоб вирішити проблему цифрової нерівності.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас