Єврокомісія вказала на порушення соцмережами правил ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вказала на порушення соцмережами правил ЄС

Фондовий ринок
223
Twitter і Facebook видаляють завантажений користувачами контент, не попереджаючи їх про це, йдеться в документі Єврокомісії. Facebook і Twitter недостатнім чином виконують правила ЄС про захист користувачів, вважають в Брюсселі.
У четвер, 15 лютого, Єврокомісія опублікує документ, з якого випливає, що керівництво соцмереж відмовляється виконувати приписи Євросоюзу. Частина цього документа є у розпорядженні агентства dpa, як пише DW.
Європейське відомство вказує, що Twitter як і раніше змінює свої умови для користувачів, не інформуючи їх про це. Крім того, за його даними, як Twitter, так і Facebook без повідомлення користувачів видаляють завантажений ними контент. Як зазначається далі в документі, сфера захисту прав споживачів знаходиться у віданні національних влад і Єврокомісія не має права накладати відповідні штрафи в разі порушень.
Далі в документі перераховуються зміни, які зробило керівництво соцмереж, що базуються в США, на вимогу Брюсселя, починаючи з 2017 року. Зокрема, у березні минулого року влада ЄС вимагала від низки компаній видалити із загальних умов неприпустимі пункти.
Зокрема, європейські користувачі повинні були отримати право подавати до суду на соцмережі в своїх країнах.
Крім того, згідно з європейським законодавством, необхідно відповідним чином позначати рекламу і спонсоровані матеріали. Ці вимоги всіма компаніями були виконані, вказала Єврокомісія.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас