Cisco збирається репатріювати до США $67 млрд після податкової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cisco збирається репатріювати до США $67 млрд після податкової реформи

Фондовий ринок
527
Американська Cisco Systems Inc., найбільший в світі виробник мережевого устаткування, разом з публікацією звітності за II фінквартал оголосила про намір репатріювати в США близько $67 млрд грошових коштів, що зберігаються за кордоном, після зміни податкового законодавства.
План репатріації входить в число найбільших із вже оприлюднених. Cisco має намір повернути ці кошти в США вже в третьому (поточному) фінкварталі і направити їх на виплату дивідендів і викуп акцій. Програма buyback збільшена на $25 млрд – до приблизно $31 млрд.
Разом з тим податкова реформа призвела до одноразового списання Cisco $11,1 млрд і чистого збитку за минулий фінквартал.
Критики податкової реформи США, включаючи цілу низку сенаторів, незадоволені тим, що репатрійований прибуток більшості компаній лише збагатить їхніх акціонерів і не буде інвестований у розвиток інфраструктури і створення нових робочих місць в країні.
На кінець II фінкварталу (27 січня 2018 року) грошові кошти та їх еквіваленти Cisco становили $73,7 млрд, основний обсяг ліквідності знаходився за межами США, випливає з квартального звіту.
Чистий збиток Cisco в II фінкварталі склав $8,8 млрд, або $1,78 на акцію, у порівнянні з чистим прибутком у розмірі $2,3 млрд, або $0,47 на акцію, за аналогічний період роком раніше.
Скоригований прибуток дорівнював $0,63 на акцію.
Квартальна виручка збільшилася на 2,7%, до $11,9 млрд.
Аналітики, опитані Thomson Reuters, у середньому очікували скоригований прибуток на рівні $0,59 на акцію при виручці $11,8 млрд.
Акції Cisco на додаткових торгах у середу подорожчали на 6,8%. За останні 12 місяців року їхня вартість зросла більш ніж на 25%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас