Новий голова ФРС обіцяє підвищувати ставку, незважаючи на обвал акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий голова ФРС обіцяє підвищувати ставку, незважаючи на обвал акцій

Кредит&Депозит
584
Федеральна резервна система США продовжить поступово підвищувати ставку, в той же час уважно відстежуючи потенційні загрози для фінансової стабільності після недавніх потрясінь на ринку акцій.
Про це повідомив новий глава центробанку Джером Пауелл, передає Bloomberg.
“Ми знаходимося в процесі поступової нормалізації як політики процентних ставок, так і нашого балансу”, – сказав Пауелл, зачитуючи промову на церемонії прийняття присяги в Вашингтоні.
Регулятор буде уважно стежити за появою “найменших ризиків для фінансової стабільності”, додав він.
Це перші публічні коментарі Пауелла з тих пір, як минулого тижня фінансові ринки пережили різкий за останні роки стрибок волатильності, частково викликаний побоюваннями, що зростання зарплат може підстьобнути інфляцію і змусити ФРС швидше підвищувати вартість запозичень.
Хоча новий голова ФРС не торкався в своєму виступі теми нервозності ринку акцій, інші чиновники центробанку були схильні применшувати можливість наслідків для економіки і фінансової системи країни.
Глава Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільям Дадлі минулого тижня назвав струс на ринку “дрібницею”, а президент ФРБ Клівленда Лоретта Местер сказала, що те, що трапилося, не вплинуло на її економічні прогнози або думку про необхідність подальшого підвищення процентних ставок.
ФРС знаходиться в процесі нормалізації монетарної політики, розраховуючи забезпечити подальше зростання економіки і продовжити рух до своїх цілей по безробіттю та інфляції, сказав Пауелл.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас