Банки підвищили ставки по кредитах і депозитах - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки підвищили ставки по кредитах і депозитах - НБУ

Кредит&Депозит
2344
У січні поточного року банки підвищили відсоткові ставки за кредитами та депозитами у відповідь на підвищення облікової ставки Національного банку.
Про це свідчать дані НБУ.
Так, відсоткові ставки за новими гривневими депозитами зросли до 11,6% річних для домогосподарств, до 9,6% річних для бізнесу.
Внаслідок такого подорожчання фондування, відсоткові ставки за новими кредитами в гривні також підвищилися – до 29,7% річних для домогосподарств, до 15,3% річних для бізнесу.
В січні 2018 року загальний портфель депозитів у національній валюті у платоспроможних банках скоротився на 3% до 475,4 млрд гривень. Насамперед, це відбулося за рахунок зниження корпоративних депозитів у гривні (на 4,9% за місяць).
Загальний портфель кредитів банків в національній валюті на кінець січня залишився на рівні початку року і становив 571,6 млрд гривень. Незначне скорочення обсягу корпоративних кредитів було компенсовано зростанням обсягу кредитів населенню.
Як повідомлялося, у січні 2018 року гривневі депозити фізичних осіб скоротилися в платоспроможних банках на 1,846 мільярда гривень або на 0,8%.

Бонус до депозиту від Finance.UA:

Нагадаємо, на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. З її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас