66% американців підтримують податок на автоматизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

66% американців підтримують податок на автоматизацію

Світ
616
Дві третини американців вважають, що технологічні компанії мають надмірну свободу. Вони пропонують оподатковувати корпорації, які впроваджують роботів, наймають іноземних співробітників і виробляють товари за кордоном. В опитуванні брали участь представники не всіх штатів, а тільки жителі Каліфорнії — штату, в якому розташовується Кремнієва долина і який вважається епіцентром технологій в Америці.
Маркетингова фірма Edelman опублікувала дослідження «Trust Barometer California Supplement». Щороку за допомогою серії опитувань компанія визначає ставлення жителів Каліфорнії до технологій, уряду, економіки і ринку праці.
Опитування показало, що каліфорнійці стали більш суворо оцінювати сферу технологій. Так, дві третини американців, які проживають в районі Кремнієвої долини, вважають, що сфера технологій недостатньо врегульована.
Більшість (89%) пропонують ввести закони, які встановлювали б фінансову відповідальність за витік даних. Про проблему розкрадання даних багато американців серйозно замислилися у вересні після того, як хакери викрали особисті відомості 145 млн клієнтів бюро кредитних історій Equifax. Пізніше стало відомо, що компанія намагалася приховати масштаби витоку і при цьому не повідомляла про проблему кілька місяців.
Каліфорнійців також турбує конкуренція на ринку праці, причому як зі співробітниками з інших країн, так і з машинами. Більшість респондентів (82%) пропонують обкладати компанії податками за виробництво товарів за кордоном. Також 66% хотіли б скоротити кількість кваліфікованих робітників з інших країн. Ще 66% вважають за потрібне запровадити податок на автоматизацію.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас