СБУ викрила хакерів, які планували атакувати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила хакерів, які планували атакувати банки

Кримінал
493
Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили у Запоріжжі хакерське угрупування, учасники якого планували викрадати гроші з рахунків клієнтів банків, зокрема державних.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Правоохоронці встановили, що троє мешканців Запоріжжя збираються здійснити несанкціоноване втручання в інформаційні банківські мережі для отримання доступу до персональних даних клієнтів.
“Зловмисники із використанням спеціалізованого шкідливого програмного забезпечення планували “зламати” системи дистанційного банківського обслуговування”, – йдеться у повідомленні.
“Через зараження інформаційних мереж банків хакери розраховували отримати несанкціонований доступ до особистих даних клієнтів та зняти гроші з рахунків. Правоохоронці зафіксували спроби хакерської атаки на банківські мережі та оперативно встановили зловмисників”, – повідомляє прес-служба.
Як наголошується, під час обшуків за місцем проживання учасників угруповання співробітники СБ виявили комп’ютерну техніку зі шкідливим програмним забезпеченням, електронні накопичувачі інформації, банківські картки, документацію, які підтверджують наміри здійснити оборудку.
“Комп’ютерне обладнання направлено для проведення відповідних експертиз. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії”, – повідомили в СБУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас