Російські банки готуються до відключення від SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки готуються до відключення від SWIFT

Світ
7503
Російські банки і компанії “морально і технічно” готові до можливого відключення від системи міжнародних розрахунків SWIFT.
Про це заявив перший віце-прем’єр РФ Аркадій Дворкович.
“Звісно, це (відключення Росії від Swift – ред.) неприємно, тому що ускладнить роботу компаній, банків, сповільнить цю роботу, викличе необхідність застосовувати застарілі технології передачі інформації і здійснення розрахунків”, – сказав Дворкович.
“Проте, у зв’язку з тим, що ця загроза вже не раз озвучувалася, наші фінансові інститути та компанії до цього морально і технологічно готові”, – додав він.
За словами віце-прем’єра, будь-яку проблему, включаючи відключення від світової фінансової системи, в уряді готові “зустріти гідно”.
Дворкович підкреслив, що подібні заходи в рамках посилення санкцій проти Росії завдадуть шкоди не тільки російській економіці, але також компаніям в Європі і США.
Нагадаємо, що в рамках міжнародного економічного форуму в Давосі Дворкович запевняв, що “працювати можна і без SWIFT”.
При цьому, підкреслював він, в уряді сподіваються, що відключення від SWIFT все ж таки не буде, оскільки це “взагалі вже агресія”. Якщо ж це все ж таки трапиться, у Росії, за словами Дворковича, “є можливі відповідні кроки”.

Довідка Finance.ua

  • SWIFT – міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів.
  • До SWIFT підключено понад 11 тис. фінансових інститутів в більш ніж 200 країнах світу.
  • Можливість відключення Росії від SWIFT обговорюється з 2014 року. Тоді Європарламент ухвалив резолюцію, в якій, зокрема, закликав виключити з системи міжнародних розрахунків Swift. Проте в SWIFT подібні рекомендації визнали такими, що порушують права і завдають шкоди компанії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас