Група ICU придбала облігації "Укрпошти" на 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група ICU придбала облігації "Укрпошти" на 50 млн грн

Фондовий ринок
285
Інвестиційна група ICU виступила андеррайтером публічного розміщення облігацій ПАТ “Укрпошта” серії “А” на загальну номінальну суму 150 млн грн, з яких придбала облігації на 50 млн грн, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в інвестгрупі.
“Інші облігації були придбані одним банком і інвестиційним фондом”, – відзначили в прес-службі ICU у відповідь на запит агентства.
В інвестгрупі додали, що планують підтримувати торгівлю цими облігаціями на ринку і пропонувати їх інституційним інвесторам: страховим компаніям, пенсійним фондам, а також нерезидентам.
Згідно з умовами випуску, загальний номінальний обсяг випуску облігацій – 600 млн грн, він розділений на три серії: “А” – на 150 млн грн із погашенням 17 листопада 2020 року, “В” – на 200 млн грн із погашенням 17 травня 2022 року і “С” – з погашенням 14 листопада 2023 року.
Номінальна вартість однієї облігації всіх серій становить 100 тис. грн, купонний дохід виплачується щокварталу, розміщення облігацій почалося 21 листопада минулого року.
Відсоткова ставка за облігаціями встановлена на рівні 19% річних: для серії “А” – на перші чотири купонні періоди, для серії “В” – на перші шість купонних періодів, для серії “С” – на перші вісім купонних періодів. На інші періоди ставка встановлюється емітентом додатково. У разі зміни ставки власники облігацій мають право пред’явити їх до викупу емітентом за номінальною вартістю в кінці четвертого і восьмого відсоткового періоду для облігацій серії “А”, в кінці шостого і дванадцятого періоду – для серії “В” і В кінці восьмого періоду – для серії “С”.
Згідно з проспектом емісії, залучені кошти планується спрямувати на капітальне будівництво і капітальний ремонт об’єктів поштового зв’язку – 8,1%, придбання основних засобів (автотранспорт, комп’ютерна техніка та програма енергозбереження) – 89,4% і на технологічне устаткування, обладнання та системи пожежно-охоронної безпеки, програмні продукти – 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас