Amazon може зайнятися випуском чіпів штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon може зайнятися випуском чіпів штучного інтелекту

Фондовий ринок
240
Корпорація Amazon.com розробляє мікросхеми штучного інтелекту для свого смарт-динаміка Echo, повідомляє портал The Information з посиланням на джерело в компанії.
Чіп штучного інтелекту буде працювати на пристроях з персональним помічником Alexa. Ця технологія збільшить швидкість обробки інформації і реакції смарт-пристроїв. Більшість інформації тепер буде оброблятися безпосередньо на пристрої. Раніше аналіз даних відбувався в так званій “хмарі”.
Подібна розробка дозволить Amazon наздогнати конкурентів Apple і Google, які вже виробляють власні чіпи штучного інтелекту. Водночас посилюється суперництво між традиційними виробниками чіпів Intel і NVidia і їх колишніми покупцями Amazon, Apple та Google.
Крім того, Amazon.com скорочує сотні робочих місць у своїй штаб-квартирі в Сіетлі, повідомляє The Seattle Times. Одночасно компанія планує відкриття нового штабу та створення 50 тис. нових робочих місць. Перерозподіл кадрів усередині компанії відзначився, головним чином, зміцненням штату перспективних підрозділів на кшталт проекту Alexa і ослаблення роздрібної секції.
У минулому році кількість працівників Amazon в США зросла на 66% і досягла 566 тис. осіб. У 2018 році акції компанії подорожчали на 18,5% на тлі падіння індексу S&P 500 на 0,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас