Наприкінці року рівень тіньової економіки знизився до 33% ВВП, - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наприкінці року рівень тіньової економіки знизився до 33% ВВП, - Мінекономіки

Казна та Політика
179
Міністерство економічного розвитку і торгівлі констатує зниження рівня тіньової економіки на 3 п.п. до 33% за підсумками січня-вересня 2017 року у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку, в січні-вересні 2017 року рівень тіньової економіки становить 33% від офіційного ВВП, що на 3 п.п. менше показника 9 місяців 2016 року.
Детінізація економіки за підсумками 9 місяців 2017 року стала відображенням продовження процесів посткризової стабілізації економіки, для яких характерне підтримання помірних темпів зростання виробництва у відповідь на розширення як внутрішнього, так і зовнішнього попиту, збереження в цілому курсової стабільності і помірних темпів інфляції, а також поліпшенням очікувань бізнесу і населення.
Водночас динаміка детінізації стримується невирішеними проблемами, які негативно позначаються на розвитку економіки країни в цілому.
Це, зокрема, низька довіра до інститутів влади; збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни; наявність не підконтрольних владі територій, що утворилися під час воєнної агресії на території країни.
Показник рівня тіньової економіки, розрахований за методом збитковості підприємств, за підсумками 9 місяців 2017 року склав 22% від обсягу офіційного ВВП, що на 3 п. п. менше, ніж у відповідному періоді 2016 року.
Найбільший рівень тіньової економіки традиційно показав метод “витрати населення – роздрібний товарообіг” – 48% від обсягу офіційного ВВП.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас