Високий рівень життя у всіх країнах світу технічно недосяжний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високий рівень життя у всіх країнах світу технічно недосяжний

Світ
3141
Країнам, що розвиваються, навряд чи вдасться досягти одного рівня життя з розвиненими країнами. Принаймні, без шкоди для екології, цей процес неможливий. Такого висновку дійшла група дослідників з Лідського університету. Вчені також виявили, що багато розвинених країн вже вичерпали значну частину ресурсів, тому їм слід скоротити споживання й знизити запити.
Високий рівень життя в усіх країнах одночасно неможливий через брак ресурсів на планеті, відзначають дослідники з Лідського університету (Велика Британія). Вчені проаналізували споживання ресурсів і рівень життя в 151 країні. Виявилося, що найбільш розвинені країни підійшли до ліміту використання земель і води, а також досягли граничних показників за кількістю шкідливих викидів.
Допустиму норму споживання перевищили всі без винятку багаті країни. «Чим більшого соціального добробуту досягла країна, тим більше планетарних меж вона подолала. І навпаки», — пояснив один з авторів дослідження Вільям Лемб.
Щоб зберегти рівень життя в багатих країнах на тому ж рівні і при цьому створити аналогічні умови в країнах, що розвиваються, на планеті має бути в 6 разів більше ресурсів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас