Банки Китаю в січні видали рекордні обсяги нових кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Китаю в січні видали рекордні обсяги нових кредитів

Кредит&Депозит
253
Китайські банки в січні 2018 року видали рекордні обсяги нових кредитів у національній валюті – 2,9 трлн юанів ($458 млрд) порівняно з 584,4 млрд юанів в грудні, свідчать дані Народного банку КНР (НБК, Центробанк країни).
Ринок в середньому чекав підвищення до трохи більше 2 трлн юанів.
Темпи зростання обсягів кредитування в юанях різко посилилися минулого місяця на тлі обмежень у тіньовому банківському секторі. Крім того, інтерес до кредитних коштів, як завжди, зріс за місяць до святкування Нового року за місячним календарем, який цього року припадає на 16 лютого.
“Рекордні обсяги нового кредитування в юанях не стали сюрпризом, оскільки вони пов’язані з сезонними факторами: банки завжди більше схильні давати гроші на початку року, і деякі кредити, ймовірно, були відкладені в кінці минулого року”, – написав в огляді економіст Australia & New Zealand Banking Group в Шанхаї Девід Цюй.
В цілому кредитний портфель китайських банків зріс на 13,2% на кінець січня у порівнянні з 31 січня минулого року. Середній прогноз аналітиків припускав уповільнення до 12,5% з грудневих 12,7%.
Незважаючи на боротьбу влади КНР з закредитованістю економіки, в 2017 році банки Китаю видали рекордні обсяги нових кредитів – 13,53 трлн юанів, що на 7% більше, ніж роком раніше.
При цьому сукупний обсяг фінансування (включаючи банківські кредити, позабалансові кредити, а також розміщення акцій і облігацій) в січні збільшився до 3,06 трлн юанів з 1,14 трлн юанів місяцем раніше.
Обсяг грошової маси M1 (сукупність готівкових грошей в обігу і вкладів до запитання) зріс на 15% в річному вираженні після підвищення на 11,8% в грудні.
Найбільш широкий показник, агрегат грошової маси M2 (готівкові гроші і всі вклади) піднявся на 8,6%, в кінці 2017 року зростання становило 8,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас