Китай має намір захистити свої технології від запозичення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай має намір захистити свої технології від запозичення

Технології&Авто
458
Китайські військові запропонували збільшити контроль за інтелектуальною власністю щодо військових і технологічних інновацій. Вони вважають, що технології можуть бути використані іноземними владами, і це може загрожувати національній безпеці, пише Business Insider.
У статті, опублікованій у «China National Defense News», китайські військові заявили, що країні необхідно створити бар’єри для захисту інтелектуальної власності на своєму обладнанні, включаючи суперкомп’ютери, безпілотні літальні апарати, будівельну техніку та ракетні симулятори.
У статті підкреслюється, що за останнє десятиліття Китай зробив кілька наукових проривів і потребує їх захисту. В іншому випадку, на думку військових, ці технології можуть бути використані в інших країнах, що загрожує національній безпеці. «Ми повинні працювати над захистом технологій так само, як і при дослідженні і розробці», — йдеться в статті.
За останній рік Китай побудував найшвидшу в світі аеродинамічну трубу для випробування зброї, а також запустив тестові шпигунські дрони на 20 км над рівнем моря — висоту, звану «мертвою зоною» для дронів через несприятливі атмосферні умови.
Військові додали, що закони інтелектуального захисту Китаю відстають від інших країн. «Були небезпечні випадки, пов’язані з участю деяких приватних компаній, дослідницьких інститутів і окремих осіб у переслідуванні економічних інтересів або порушення академічної чесності, — йдеться в статті. — Ми повинні швидко працювати, щоб закрити розрив».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас