Голландці побудують першу в світі морську сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландці побудують першу в світі морську сонячну електростанцію

Енергетика
1983
Консорціум голландських компаній реалізує пілотний проект сонячної електростанції, що дрейфує в Північному морі, у найближчі три роки з використанням стандартних сонячних панелей. Консорціум розраховує, що станція у відкритому морі буде на 15% ефективніша за існуючі установки, пише PC Magazine.
Голландський стартап Oceans of Energy, що спеціалізується на розробці плавучих систем з виробництва відновлюваної електроенергії, об’єднався з п’ятьма великими компаніями, щоб побудувати першу в світі сонячну електростанцію, що дрейфує у відкритому морі. «Такі електростанції вже працюють на водоймах в материковій частині різних країн. Але на морі їх ніхто не будував — це надзвичайно важке завдання. Доводиться мати справу з величезними хвилями та іншими руйнівними силами природи. Однак, ми переконані, що, об’єднавши свої знання і досвід, впораємося з цим проектом», — розповів голова Oceans of Energy Аллард ван Хоекен.
За попередніми розрахунками, плавуча електростанція буде на 15% ефективнішою за існуючі установки. Обирати найбільш підходящі сонячні модулі буде Центр досліджень енергетики Нідерландів (ECN). Його фахівці вважають, що для проекту можна використовувати стандартні сонячні панелі, які працюють на наземних сонячних станціях. «Подивимося, як вони поводитимуться в морській воді і в несприятливих погодних умовах», — зазначив представник ECN Ян Кроон.
Представники консорціуму підкреслюють, що плавучу сонячну електростанцію можна встановити прямо між морськими вітровими турбінами. Там більш спокійні хвилі і вже проведені всі лінії електропередачі. У найближчі три роки консорціум буде працювати над прототипом за фінансової підтримки державного Агентства підприємництва Нідерландів. А Утрехтський університет надасть стартапу матеріали своїх досліджень.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас