Автогаз почав дешевшати завдяки зміцненню гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автогаз почав дешевшати завдяки зміцненню гривні

Особисті фінанси
856
Середні оптові ціни скрапленого газу 8 лютого склали 21,8 тисячі гривень за тонну, що на 390 гривень за тонну нижче ціни, за якою ресурс торгувався 7 лютого.
Про це пише enkorr з посиланням на дані “Консалтингової групи А-95”.
За словами керівника GT Group Владислава Колодяжного, зараз імпортний паритет цін на скраплений газ знаходиться в районі 18,5 тис. -19 тис. грн/тонна.
“Знижувальний тренд формують котирування на польському кордоні і зміцнення курсу гривні. Ціни на східному кордоні будуть знижуватися слідом за котируваннями Brest з невеликим часовим лагом. На внутрішньому ринку дорогі залишки, куплені при курсі 29 грн/долар, уповільнюють динаміку падіння оптових цін. Але внутрішні аукціони стануть основним драйвером зниження”, – вважає Колодяжний.
У четвер на торгах ЗВГ “Полтавської газонафтової компанії” ціна впала на 1 тисячу грн/тонна порівняно з торгами напередодні.
Колодяжний додав, що лютий і березень – це найнижчий сезон споживання скрапленого газу, в цей період відбувається падіння цін, і нинішній рік не стане винятком.

Довідка Finance.ua:

  • У серпні 2017 року в Україні роздрібні ціни на автогаз досягли рекордного значення – майже 17 грн за літр.
  • Для зниження залежності від РФ українські компанії продовжили диверсифікувати поставки скрапленого газу, почавши імпорт з Казахстану, Польщі, Румунії і портів Чорного моря.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас