Кіберполіція запропонувала узаконити криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція запропонувала узаконити криптовалюту

Казна та Політика
577
В Україні легалізація криптовалют дозволить кіберполіції зробити цей вид ділової активності контрольованим, — заявив заступник начальника Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак.
«Що стосується криптовалют, зараз ми розробили низку пропозицій, винесли це питання на рівень уряду і хочемо легалізувати криптовалюту, щоб вона була підконтрольна. За допомогою цієї валюти відбувається чимало злочинів: продаж наркотиків, зброї та інше», – розповів правоохоронець в ефірі «Радіо Свобода».
За його словами, дуже часто в поліцію звертаються із заявами про викрадення криптовалюти, а також існують шахрайські схеми, коли власник так званого «електронного гаманця» надає шахраям доступ до своїх акаунтів, і вони переводять десятки тисяч доларів на інший «гаманець».
«Цей вид злочину можна кваліфікувати як шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки. Людину обдурено, вона перерахувала якісь електронні кошти за якісь послуги і натомість нічого не отримала – це чисте шахрайство», – додав заступник начальника Департаменту кіберполіції.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас