Алмазна біржа Ізраїлю запустила криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алмазна біржа Ізраїлю запустила криптовалюту

Технології&Авто
533
Раніше більшість операцій з алмазами відбувалося при особистій присутності продавців і покупців, які часто розплачувалися готівкою. Такий підхід відштовхував багатьох інвесторів і викликав підозри у наглядових органів. Автори ідеї вирішили оживити індустрію, додавши в неї нові технології, пише Reuters.
Одна з найбільших в світі алмазних бірж сподівається, що цифрова валюта додасть торгівлі ефективності і зробить її більш прозорою. За даними Міністерства юстиції Ізраїлю, дуже велика частина угод з алмазами проходить за усними домовленостями, дані навмисно не вносяться в реєстри. Через це виникають підозри, що алмази перетворюються на інструмент відмивання кримінальних доходів.
Біржа хоче випустити відразу два види криптовалюти. Перший буде називатися Cut. Вона стане доступною для торговців, які зможуть взаємодіяти один з одним на спеціальному цифровому майданчику безпосередньо. Кожна алмазна транзакція буде підтверджуватися за хвилину і фіксуватися в блокчейні. Особи учасників кожної угоди будуть підтверджуватися біржею, а інформація про них буде видаватися за запитом правоохоронних органів. За задумом, через швидкість транзакцій криптовалютний інструмент може в тому числі стати альтернативою банківським переказам. Також він вирішить проблеми обміну грошей на камені і навпаки. Обман стає менш імовірним.
Перша цифрова «монета» дозволяє отримати реальні алмази. Але біржа випустить і другий варіант – Carat. Він призначений для інституціональних інвесторів і для тих, хто хоче інвестувати в алмази, не маючи справ з самими дорогоцінними каменями. Обидві криптовалюти будуть забезпечуватися алмазами, які належать третій стороні. Від цього, вважають на біржі, курс «алмазних» криптовалют виявиться менш схильним до коливань. Аналітики кажуть, що зараз алмазна індустрія перебуває в застої. Відтак, перехід на криптовалюту – спроба виправити ситуацію.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас