Tronc продала Los Angeles Times і кілька інших газет за $500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tronc продала Los Angeles Times і кілька інших газет за $500 млн

Фондовий ринок
125
Американське видавництво Tronc Inc., раніше відоме як Tribune Publishing Co., повідомило в середу про продаж своєї найбільшої газети The Los Angeles Times мільярдеру Патріку Сун-Шонгу.
Сума угоди становить $500 млн. Вона включає також газету San Diego Union-Tribune і кілька місцевих газет, що видаються в Каліфорнії, повідомляє MarketWatch.
П.Сун-Шонг купує газети через свою приватну інвестфірму Nant Capital. Раніше він входив до ради директорів Tronc, проте торік втратив своє місце під тиском найбільшого акціонера компанії, Майкла Ферро.
Головний виконавчий директор Tronc Джастін Діборн заявив, що дана угода дозволить компанії виплатити всі наявні у неї борги.
Los Angeles Times дісталася Tronc в 2000 році в рамках угоди з придбання Times Mirror Co. за $8 млрд. Відтоді компанія розділилася на телерадіомовну Tribune Media і видавничу Tribune Publishing, яка потім змінила назву на Tronc. Капіталізація видавництва, що випускає також газети Chicago Tribune, Orlando Sentinel, The Baltimore Sun і низку інших, становить всього трохи більше $600 млн.
Ціна акцій Tronc злетіла в ході попередніх торгів на 66% на цій новині. За останній рік капіталізація компанії підскочила більш ніж на третину, в той час як американські фондові індекси Standard & Poor’s 500 і Dow Jones Industrial Average за цей період додали відповідно 18% і 24%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас