"Укрзалізницею" в Європу: куди і за скільки можна поїхати поїздом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізницею" в Європу: куди і за скільки можна поїхати поїздом

Особисті фінанси
5261
Майже всі квитки на міжнародні маршрути “Укрзалізниці” доведеться купувати в касі. Віднедавна придбати проїзний документ через інтернет можна тільки в Перемишль. Та й найдешевше обійдеться поїздка в Польщу.
Сайт “Сегодня” дізнався, до яких європейських країн українці можуть вирушити залізницею.
Україна має пряме залізничне сполучення з Польщею, Словаччиною, Чехією, Угорщиною, Румунією. Вартість квитків приблизна, оскільки тариф залежить від курсу валют.
В Польщу щодня їздять п’ять поїздів. Квиток на маршрут Київ-Перемишль у першому класі коштує 818 гривень, у другому – 577 гривень, а дорога займе 6 годин і 25 хвилин. Поїзд зупиняється в Коростені та Львові.
Водночас зі Львова поїздка обійдеться в 336-242 гривні. На цьому маршруті можна заощадити, доїхавши до Львова на плацкарті за 140 гривень з Києва, а потім пересісти на Інтерсіті в Польщу.
Дорога з Києва до Варшави на поїзді триває 16 годин. Поїзд не зупиняється в Україні, а в Польщі проїжджає Холм і Люблін. Квиток коштує 2400 гривень.
Зі Львова курсує поїзд до Вроцлава. Він зупиняється в Кракові та Перемишлі. До кінцевої станції їхати 13 годин. Вартість – 1900 гривень.
Також зі Здолбуніва їздить поїзд до Холма. Квиток обійдеться в 400 гривень, з Ковеля – 240 грн.
Дорога в Будапешт (Угорщина) з Києва обійдеться в 2300 грн. Поїзд ходить щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп та Хайдусобосло. З української столиці дорога триватиме 23 години і 20 хвилин.
В Бухарест (Румунія) з Києва можна з’їздити за 2900 гривень і 27 годин. Поїзд відправляється по п’ятницях і проходить через Вінницю, Чернівці і Сучаву.
В Братиславу (Словаччина) можна вирушити на безпересадковому причіпному вагоні. З Києва квиток обійдеться в 2700 гривень. Поїзд йде через Хмельницький, Тернопіль, Львів та Кошице. Дорога з Києва триватиме 30 годин. Поїзд їздить п’ять днів на тиждень, крім четверга і п’ятниці, а також він не відправляється 30 серпня, 13 вересня і 15 листопада.
Вартість квитка з Києва в Прагу (Чехія) – 3500 гривень. Поїзд курсує щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп та Кошице. Вся дорога займе 32 години і 25 хвилин.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас